VICTORIA SEIS
Ervaar het echte Andalusië in stijl

Medina-Sidonia is een nog onontdekte witte parel in het minder bekende deel van Andalusië. Rustig gelegen in het achterland van Cádiz, op zo'n 25 kilometer van de prachtige Costa de la Luz met haar kilometerslange stranden. Het stadje ligt op een heuvel (op 300 meter hoogte) met een panoramisch uitzicht. Op heldere dagen is de Atlantische oceaan en zelfs Afrika aan de overzijde van de Middellandse Zee goed te zien. 

Medina-Sidonia is een van de oudste stadjes van Europa en heeft een rijk verleden, waarvan nog veel terug te vinden is. In de 3000 jaar oude historie van Medina-Sidonia hebben Feniciërs, Romeinen, Visigoten en Moren zich hier gevestigd. De stad is tot historisch erfgoed verklaard en kreeg de prijs voor een van de fraaiste Andalusische steden. Hier geen massatoerisme maar een nog oorspronkelijk stadje waar het echte Spaanse leven te vinden is. 

Medina-Sidonia is ideaal gelegen om deze prachtige streek te verkennen. Cádiz, ook wel Klein Havana genoemd met zijn lange boulevard, ligt op 30 minuten rijden. Het is de oudste stad van Europa en biedt goed eten, een strand en een rijke cultuur.  Al zo’n 1.100 jaar voor Christus streken de Feniciërs hier neer en de sporen uit de oudheid zijn nog volop aanwezig, zoals het Teatro Romano, een nog bijna helemaal intact amfitheater.

Jerez de la Frontera, Vejer de la Frontera en de Costa del Luz met haar kilometerslange zandstranden liggen ook allemaal slechts op een half uur rijden. Het surfmekka Tarifa is maar een uur rijden van ons vandaan. Naast surfen kun je hier ook een boottocht boeken (april-oktober) om dolfijnen, walvissen en orka's (juli/augustus) te zien of waar vandaan je met de ferry in een uur in Tanger, Marokko bent. Het prachtige Sevilla ligt op 1 uur 20 minuten rijden afstand, goed voor een dagtrip of om een overnachting daar te combineren met je verblijf in Medina Sidonia. 

Medina Sidonia heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn heet en droog en in de winter heb je een gematigde temperatuur en valt er ook wat regen. De gemiddelde jaartemperatuur voor Medina Sidonia is 22 graden Celsius. Voor meer details en de beste periode om Medina Sidonia te bezoeken klik hier.

Kom je met het vliegtuig, dan kun je vliegen op Jerez Airport (34 km, 30 minuten rijden), Sevilla Airport (107 km, 1 uur 20 minuten rijden) of Malaga Airport (195 km, 2 uur rijden). Medina-Sidonia is uitstekend met de auto te bereiken. Parkeren kan gratis op diverse parkeerplaatsen net buiten het centrum. Wij raden Public Parking La Zapata aan. Vanaf daar loop je in 5 minuten naar onze accommodatie.

klik hier

Zie hieronder de kaart met onze locatie en een korte film over Medina Sidonia.